Ръководството на Барселона действа като мафиотска групировка. Това обяви бившият президент на клуба Жоан Лапорта по повод последните скандали на "Ноу Камп".

Настоящият президент на клуба Хосеп Мария Бартомеу е обвинен, че е плащал на социални медии, за да обиждат Лео Меси, Пеп Гуардиола, Жерард Пике, Шави и Карлес Пуйол. Това е било направено с цел босът на клуба да вдигне падащия си рейтинг.

"Възмутително е, че използват тези мафиотски методи, за да подобрят имиджа си. Тази история отново показва колко некомпетентно е сегашното ръководство. Намират се паника и искат да скрият всичко. Трябва незабавно да подадат оставки", написа Лапорта в социалните мрежи.

Това е пореден скандал в Барса от началото на сезона. Преди това Меси влезе в открита война със спортния директор Ерик Абидал, който обвини, че част от футболистите не са играли на 100% при бившия треньор Ернесто Валверде.

Шесткратният носител поиска от французина да говори с имена, след което Бартомеу замаза ситуацията, говорейки с двамата.