Бившият полузащитник на Наполи Марек Хамшик отсече, че Барселона ще бере ядове в Неапол за мача от Шампионската лига. Словакът, който напусна клуба в началото на миналата година, смята, че под ръководството на Дженаро Гатузо южняците са подобрили играта си.

„Мисля, че с Гатузо нещата се оправиха. Сега отборът е по-компактен. Ще видим дали ще причиним проблеми на Барселона. При всички положения отборът ще е готов, но трябва да покаже класа. Ще бъде нещо като чудо да бъде отстранен отбор като Барселона, но във футбола всичко може да се случи. Наполи играе много силно на „Сан Паоло“ и може да победи всеки.

Ще бъде трудно за Барселона. Те играят добър футбол, а и имат най-добрият футболист в света – Лионел Меси. Но Наполи не трябва да се страхува на атакува. Барселона допуска доста голове“, каза Хамшик.

Дрис Мертенс може да задмине Хамшик като голмайстор №1 в историята на Наполи. Словакът похвали специално Мертенс, както и Лоренцо Инсинье.

„Дрис ще счупи моя рекорд и аз го поздравявам. Той е страхотен. Бях много горд, когато подобрих постижението на Диего Марадона, но сега е ред на Дрис. Инсинье е от Неапол и е велик капитан. С Гатузо начело той ще стане още по-добър“, каза още Хамшик.