Нападателят на Барселона Антоан Гризман дори не попада в Топ 100 на най-добрите дрибльори в Ла Лига, показва интересна статистика на "Спорт".

Световният шампион е ес едва 16 дрибъла, като за сравнение контузеният му съотборник Луис Суарес е с 18. Нещо повече - младият Ансу Фати също е дриблирал повече от Гризман.

За ниското ниво на Гризман по отношение на дрибъла този сезон може да се съди по това, че с по 16 акции "личе в лице" със защитник са резервата на Реал Мадрид Лукас Васкес, както двама играчи на застрашения от изпадане Еспаньол - Сержи Дардер и Хави Лопес.

№1 по отношение на дрибъла е суперзвездата на Барса Лионел Меси със 118 акции, следван от Набил Фекир от Бетис (73). Място в Топ 3 намира още Замбо Ангиса (Виляреал, 60 дрибъла).

Сред другите играчи на Барса, които са дриблирали по-често от Гризман откриваме имената на Френки де Йонг, бекът Нелсон Семедо и Артур. Най-вече заради Меси пък Барса е лидер сред отборите с общо 564 дрибъла, от които 367 успешни. Втори е Реал с общо 535 дрибъла, а трети - Виляреал (515).