В лагера на испанския шампион Барселона остават спокойни, въпреки сериозната заплаха с пандемията от разпространението на коронавируса.

Към момента нито един служител на клуба не е заразен с коронавирус, като очаквано най-голямо внимание се обърна на футболистите.

От Барса дори възнамеряваха да тренират по план тези дни, но отмяната на всички футболни срещи поне до началото на месец април накара клуба да вземе мъдро решение и да прекрати всички занимания.

Тази седмици Барса затвори прочутата си академия Ла Масия и пусна всички млади таланти да се приберат при семействата си, като преди това играчите са били изследвани и нито един от тях не е дал положителна проба за коронавирус.

Както е известно, в няколко топ клуба на планетата коварният вирус беше открит сред футболисти, като такива са случаите в Ювентус (Ругани) и Челси (Хъдсън-Одой). 

С коронавирус е мениджърът на Арсенал Микел Артета, а Реал Мадрид е под карантина заради открит случай на вируса при играч от баскетболната формация на клуба.