Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген е твърдо решен да си издейства по-висока заплата в преговорите за нов договор и при отказ от клуба е готов да си тръгне.

Според вестник "Мундо Депортиво" германският национал изобщо не е отворен към идеята да се търси компромисно решение и притиска клуба да получи сумата, която той е сметнал за правилна.

Тер Стеген се чувства вече като един от тарторите в съблекалнята и сред най-важните играчи на терена, затова и счита, че увеличение на заплатата е в реда на нещата.

Контрактът на вратаря е до лятото на 2022 година и още в следващия сезон той ще може да извие ръцете на испанския шампион, защото ще има тежката дума предвид факта, че ще влезе в последната година на договора си.

Тер Стеген е заявил на босовете, че иска да остане в Барселона, като дори не крие, че строи къща на 20 километра югозападно от града. Той обаче държи вече да бъде сред най-добре платените футболисти на "Ноу Камп".

Ако не получи повишаване на заплатата, стражът е готов да потърси ново предизвикателство. Интерес към него не липсва, като през последните дни Марк-Андре е свързван най-вече с Челси.