Испанският шампион Барселона ще използва вратичка в правилата на ФИФА, за да си върне нападателя Неймар, твърди американската телевизия ESPN.

Както е известно, каталунците са готови на всичко, за да закупят кариоката, който избяга позорно в посока ПСЖ през лятото на 2017 година за рекордните в историята 222 милиона евро.

Сега обаче босовете на Барса са притиснати от суперзвездата Лионел Меси, който изглежда загубил мотивация заради трудния сезон и само завръщане на Неймар на стадион "Ноу Камп" може да го накара отново да вдигне оборотите.

Барса ще се възползва от малко позната клауза в правилата за трансфери на ФИФА. Член 17 от правилника на световната футболна централа гласи, че дори професионалните футболисти имат право да работят свободно след изтичане на 3-годишен период при даден работодател.

Припомняме, че въпросният 3-годишен период за Неймар в Париж изтича на 1 юли тази година. "Блаугранас" са готови да "тестват" системата и вече са наели адвокати, които да действат по случая. 

Навярно Барса ще трябва само да плати заплатите до края на договора на Неймар с "принцовете" (до 30 юни 2022 година), без да се налага да плаща колосална трансферна сума.