Офанзивният полузащитник на Барселона Филипе Коутиньо използва карантината по най-добрия начин и в момента работи за трансфер в Челси, гръмна вестник "Спорт".

Каращият наем в Байерн Мюнхен бразилец е нежелан на стадион "Ноу Камп", тъй като за година и половина не оправда пръснатите за него 120 милиона евро без бонусите.

Най-скъпата покупка в историята на Барса не успя да покаже на какво е способен и за повече от половин сезон с екипа на Байерн. Баварците няма да се възползват от опцията да го закупят и така пред Филипе има един път - завръщане във Висшата лига.

Първоначалното желание на техничаря е било да се завърне като Блудния син в Ливърпул, но на "Анфийлд" вече не искат да чуят за него след позорното му бягство към Барселона през януари 2018 година.

В момента най-добрата опция пред бразилския национал е Челси, затова той е натоварил агентите си да водят разговори с лондончани по време на извънредното положение в Европа заради пандемията с коронавируса.

Коутиньо беше свързван през последните дни с бившия си отбор Интер, ПСЖ, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Тотнъм и Лестър. Челси обаче разчита на това, че се намира в отлични отношения с основния агент на футболиста - Киа Джорабчиян.

Заради драстичния спад във формата на Коутиньо и новите реалности на пазара, Барселона навярно ще се съгласи да продаде своя футболист за сума от порядъка на 60-80 милиона евро, се казва още в материала.

Първоначално от Челси искаха острието под наем, но испанският шампион категорично отхвърли този вариант, тъй като се страхува, че това ще доведе до пълно обезценяване на южноамериканеца. Зтова към този момент вариантът е само един: продажба на "Стамфорд бридж".