Президентът на испанската футболна лига Хавиер Тебас заяви, че не планира мачовете от първенството да бъдат подновени преди края на май.

Очаква се страната да остане в извънредно положение до 26 април заради пандемията от COVID-19. Тебас добави, че се проучват и други сценарии. Според него най-ранната обсъждана дата, на която може да се даде рестарт на вътрешните шампионати, е 29 май. Най-вероятно пък евротурнирите ще се подновят на 28 юни. 

"Обмисляме идеята да подновим мачовете на 29 май или на 6 юни. Това важи както за първенството в Испания, така и за другите европейски страни. Датата за евротурнирите е 28 юни".

"Тези дати ще дадат възможност на отборите да започнат да тренират отново и да се подготвят, спазвайки протокола, който следваме. Не искаме краят на сезона да се отлага за след месец август, защото това ще попречи на календара за следващия сезон". 

"Обсъждат се две възможности. Първата е вътрешните първенства и евротурните да вървят паралелно. При втората шампионатите трябва да са се подновили до началото на юни и да завършат през юли, а след това, през юли и август, да се довършат мачовете в евротурнирите". 

"За момента темата за прекратяването на сезона не стои на дневен ред. Вероятно мачовете ще се изиграят при закрити врата", заяви Тебас.