Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд разкри, че е имал възможност да премине в Барселона през 2008 година, но преценил, че е твърде рисковано и предпочел да остане на "Олд Трафорд".

Централният защитник разговарял с тогавашния треньор на Барса Франк Рийкард около полуфиналните мачове между двата отбора в Шампионска лига.

"Говорих с Рийкард в тунела след мача с Барселона. След това и моят агент преговаря с ръководството на Барселона", каза Фърдинанд пред BT Sport.

"Когато ме искаха, ние ги победихме и спечелихме Шампионска лига. Защо трябваше да напускам Юнайтед и да ходя в друг отбор? Винаги съм искал да играя в чужбина, но ме спря това, че имах успехи и в Англия. Имах късмет да попадна в голям отбор като Манчестър Юнайтед и беше немислимо да напусна", каза още Фърдинанд.

На следващия сезон Барселона печели безпрецедентен требъл с Шампионска лига, титла и Купа на краля под ръководството на Пеп Гуардиола. А на финала в Шампионска лига през 2009 година Барса побеждава именно Юнайтед с 2:0.

"По това време Меси беше едва на 20, Шави и Иниеста тепърва започваха да се утвърждават в състава. Тогава те не бяха играчите, които станаха три-четири години по-късно", каза Фърдинанд, който прекара 12 години в Манчестър Юнайтед и спечели шест титли във Висшата лига.