Бившият капитан на Барселона Андрес Иниеста е на мнение, че клубът никога няма да има същото Златно поколение, като това допреди няколко години.

"Блаугранас" бяха машина за трофеи, залагайки основно на продукти от своята школа като Иниеста, Лионел Меси, Шави, Карлес Пуйол, Серхио Бускетс, Жерард Пике, Виктор Валдес и Педро.

"Това поколение няма как да бъде повторено, но това, което следва не е задължително да бъде по-лошо. Никога няма да е същото, но може да се окаже и по-добро", заяви Иниеста пред авторитетния вестник The Guardian.

"В клуба е имало различни ери и млади футболисти са получавали шанс за изява, когато нещата са били зле. И после са се връщали в дублиращия отбор. Това се случи и в моята ера."

"В един момент обаче идва период, в който в първия отбор са 10-11-12 играчи от школата. Всичко зависи от това кой е треньор и каква е ситуацията в клуба. Според мен млад футболист, който е достатъчно добър за първия отбор, рано или късно ще се добере до него."

"Много от нас започнаха кариерата си в клуба и останаха в Барса 10-12-15 години, взимайки и капитанската лента. Сега е трудно това да се случи отново, защото е трудно. Говорим за Барса - клубът с най-добрите футболисти."

"Виктор Валдес, Карлес Пуйол, Шави, аз: всички ние се вписахме в общ сценарий с Буси, Пике и Лео. Ние сме хора, които сме били в клуба цял живот и имаме този "плюс", който другите нямат", завърши Иниеста.