Централният бранител на Барселона Самюел Юмтити няма никакво намерение да си тръгва от клуба, макар да е свързван с Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Арсенал.

Според вестник "Спорт" световният шампион с Франция не иска и да чуе за оферта от друг клуб и възнамерява да се бори за мястото си на стадион "Ноу Камп".

Той влезе в спор с ръководството на "блаугранас" миналата година, когато реши да лекува контузеното си коляно по консервативен метод, отказвайки препоръките на шефовете си.

Напрежението между двете страни доведе до готовност на Барса да продаде защитника, който е чест посетител на лазарета. От Острова веднага се появиха мераклии за подписа на Самюел, но той е твърд в позицията си.

Юмтити харесва града и отбора, а в съблекалнята има още няколко французи, с които той е близък - Осман Дембеле, Антоан Гризман и Клеман Ленгле. Исполинът използва като жокер е фактът, че е уважаван от тарторите като Лео Меси, Жерард Пике и Луис Суарес.

Договорът на Юмтити е до 20 юни 2023 година и бъдещето му зависи изцяло от него. От Барса бяха готови да го продадат "на промоция" и за 50 милиона евро, но очевидно бранителят ще остане поне още един сезон на стадион "Ноу Камп".