Бившият лидер на Барса и испанския национален отбор Андрес Иниеста заяви, че двамата треньори, на които дължи най-много и с които се е наслаждавал най-много на играта си на терена, са Луис ван Гаал и Хосеп Гуардиола.

35-годишният халф, който в момента се състезава в японското първенство с екипа на Висел Кобе, спечели две европейски и една световна титла с националния отбор на Испания, както и четири пъти Шампионската лига с Барселона.

Именно Иниеста вкара единственото попадение във финала на Мондиал 2010 и донесе титлата на Испания. Тогава той се разписа в второто продължение на мача за победното 1:0 над Нидерландия.

Това мнение на Иниеста едва ли ще се хареса на Христо Стоичков, който не крие омразата си към Луис ван Гаал.

"Винаги съм казвал, че ще бъда благодарен на всички мои треньори, дори на тези, с които работих като юноша. Научил съм по нещо от всеки от тях и това ми е помагало да ставам все по-добър футболист и да се развивам като човек", каза Иниеста пред "Кикер".

"Луис ван Гаал бе особено важен за мен, защото той е човекът, който ми даде шанс да дебютирам за първия отбор на Барселона. Той ми даде увереност и направи от мен професионален футболист. Но разбира се дължа страшно много и на Пеп Гуардиола".

"С него на пейката и с Шави и Лионел Меси на терена футболът бе основно удоволствие, а освен това постигнахме и най-много успехи", добави плеймейкърът.