Испанският шампион Барселона трябва да забрави за Лаутаро Мартинес от Интер и да се насочи към стрелеца на Ливърпул Роберто Фирмино.

На това мнение е юношата на каталунците Боян Къркич, който не успя да направи успешна кариера на стадион "Ноу Камп".

"Интер е отбор, който обикновено не поема инициативата и затова си мисля, че Лаутаро ще заеме в Барселона зона, която не е характерна за него. И би се получило нещо много жалко", коментира Къркич, цитиран от Goal.com.

"Ако ми позволите да назова едно име, това е Роберто Фирмино. Той е нападател, който осъществява връзка между линиите, има присъствие на терена и е много подвижен."

"Не казвам, че това ще означава Барса да се откаже от аржентинеца. Но профилът му трябва да бъде анализиран в детайли, за да не се допусне случилото се с Гризман - привличаме нападател, който отива да играе по крилото и после се оплакваме, че нещата не работят добре."

"Това не може да се случи отново, защото колкото и да очевидно, деветката си е деветка. Това е неговата обичайна зона и да го преместиш от нея е да пропилееш таланта му. Ако Барса се нуждае от деветка - вземете го. Но трябва и да го използвате правилно", добави Къркич.