Носителят на Златната топка и световен шампион с Италия за 2006 година Фабио Канаваро даде предимство за Диего Марадона във вечния спор кой е най-великият футболист в историята.

Първенецът на света за 1986 година постоянно е сравняван със суперзвездата на гаучосите и Барселона Лионел Меси, който нареди куп загубени финали с националния отбор.

"Изпитвам голямо уважение към Лионел Меси и за новото поколение той е сред най-добрите футболисти. Но Марадона е различен, защото футболът беше различен", коментира бившият бранител пред телевизия Sky Sports.

"Марадона постоянно беше ритан от съперниците, но въпреки това запазваше контрол върху топката, той беше толкова труден за опазване и спиране. Меси е класа, но Марадона е съвсем друг свят. Никога не съм сравнявал Диего с други футболисти."

"Никога не съм гледал Пеле, но пък съм гледал Марадона. За седем години изгледах почти всеки негов мач. Той не е сред най-добрите, той е най-великият в историята", добави бившият защитник на Парма, Интер, Юве и Реал Мадрид Фабио Канаваро.