Барселона - Леганес, мач от 29-тия кръг на Ла Лига, стадион “Ноу Камп”, 23:00 часа българско време. 

Групата на Барселона

Вратари: Тер Стеген, Нето, Пеня

Защитници: Семедо, Пике, Лангле, Роберто, Юмтити, Фирпо, Араухо, Мончу

Полузащитници: Ракитич, Бускетс, Артур, Де Йонг, Видал, Пуч,

Нападатели: Суарес, Меси, Гризман, Брейтуейт, Фати, Коладо

Прогнозата на Gol.bg:

Барселона започна ударно при подновяването на шампионата в Испания и победата с 4:0 като гост над Майорка ще донесе допълнително самочувствие на каталунците преди домакинството на Леганес. Артуро Видал, Мартин Брейтуейт, Жорди Алба и Лионел Меси вкараха за категоричния успех, с който момчетата на Кике Сетиен запазиха първата си позиция в класирането и преднината си от 2 точки пред Реал Мадрид. 

Така съдбата на каталунците остава изцяло в техните ръце, въпреки че в 28-те мача от началото на сезона допуснаха 5 поражения. И докато днешният двубой минава категорично в графата “задължителни победи”, следващите два мача пред тима са достатъчно сложни - гостуване на Севиля на 19 юни и домакински сблъсък с Атлетик Билбао на 23 юни.

Леганес пък влиза в сблъсъка след поражението у дома от Валядолид, заради което тимът вече е на 19-та позиция в Ла Лига. Освен това тимът на Хавиер Агире е с равен брой точки с последния Еспаньол.

Твърдо аут за мача е Усман Дембеле, който се възстановява от разтежение, докато Жорди Алба е наказан за натрупани жълти картони. Така се очаква позицията на Алба по левия фланг на защитата да заеме Жуниор Фирпо. Не е изключено да има и друга промяна в отбранителната линия на Кике Сетиен, тъй като Клеман Лангле изтърпя наказание и ще бъде на разположение на треньора си. 

Наставникът на Барса ще трябва да решава и дали да пусне като титуляр Луис Суарес, който остана на резервната скамейка срещу Майорка. 

За Леганес най-вероятно няма да играе аржентинецът Александър Шимановски, който има контузия в коляното. Всички останали футболисти са на разположение на Агире.

Резултат: 3:0