Нападателят на Барселона Ансу Фати е сред големите фаворити за наградата Голдън Бой (Golden Boy), която се връчва на най-добрия млад футболист в света.

17-годишният техничар направи страхотен пробив, превръщайки се в най-младия голмайстор в историята на Шампионската лига и третият най-млад реализатор в Ла Лига.

Според вестник "Спорт" големият конкурент на Фати е 19-годишният стрелец на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд, който направи фурор през есента със Залцбург, както и с вестфалци през пролетта.

Джейдън Санчо е другият футболист на Дортмунд, който има големи шансове за приза. Другите футболисти в списъка са Едуардо Камавинга (Рен), Карамоко Дембеле (Селтик), Сержиньо Дест (Аякс), Родриго (Реал Мадрид), Феран Торес (Валенсия) и Сандро Тонали (Бреша).

Номинирани са също така няколко играчи, които са продукти на школата на Баерса - Ла Масия. Това са Ерик Гарсия (Манчестър Сити), Алехандро Маркес (Ювентус), Абел Руис (Брага), Таке Кубо (Реал Мадрид, под наем в Майорка) и Хуан Миранда (под наем в Шалке).