Манчестър Юнайтед е напълно сериозен в намеренията си да привлече суперталанта на Барселона Ансу Фати.

Според авторитетния вестник The Times "червените дяволи" са отправили втора оферта в размер на 150 милиона евро, след като преди дни каталунците са отказали 100 милиона евро за младока.

В договора на 17-годишния Фати има клауза за откупуване и заложената в нея сума е 170 милиона евро. По всичко личи, че английският клуб няма да се спре и е възможно да прибегне именно до активиране на клаузата.

При този вариант Юнайтед трябва да се разбере с представителите на тийнейджъра и тогава босовете на Барса няма да имат думата. Припомняме, че такъв беше случаят с Неймар през 2017 година, когато испанският колос не искаше да го продава, но ПСЖ плати заложените в клаузата за откупуване 222 милиона евро.

Фати направи невероятен пробив в професионалния футбол, като през есента стана най-младият реализатор в историята на Шампионската лига и третият най-млад голмайстор в историята на Ла Лига.

Откакто Кике Сетиен пое отбора обаче младокът не получава толкова възможности, а срещу Майорка не се появи в игра. Именно обещание за повече игрови минути на стадион "Олд Трафорд" може да накара младока да приеме изненадващ трансфер.

През декември Ансу подписа подобрен договор до 2022 година. Сумата в клаузата за откупуване ще набъбне до 400 милиона евро в момента, в който нападателят стане неизменна част от първия отбор.