Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо изрази своята признателност към Барселона, където започна неговия път към треньорската професия.

Специалния беше преводач на покойния сър Боби Робсън, а след уволнението на английската легенда Жозе става помощник на Луис ван Гаал.

Нидерландецът разказа преди десетина година в колонката си за вестник "Билд" как е бил силно впечатлен от приятната арогантност на Моуриньо, който настоял да остане да работи като негова "дясна ръка".

"Въпросният период в Барселона беше време, в което нещата се получаваха. Работих с двама от най-добрите треньори в света и бях рамо до рамо с някои от най-добрите футболисти от онова поколение", сподели португалецът пред Hupu.

"И това се случваше в клуб с невероятна философия как да се играе футбол, да се работи здраво и да се конкурираш. В този период аз трябваше да докажа, че заслужавам да бъда сред тези велики футболисти. И в този период не спирах да се уча."

"Беше прекрасно да работя с играчи като Христо Стоичков, Лушш Фиго, Роналдо Назарио, както и двамата велики треньори Боби Робсън и Луис ван Гаал", добави Моуриньо.