Барселона направи първа грешна стъпка след подновяването на Ла Лига - 0:0 като гост на Севиля. Лео Меси и компания не изиграха най-добрия си мач срещу тежкия противник и дадоха възможност на Реал да се изравни по точки с тях. 

Двубоят на “Рамон Санчес Писхуан” ще бъде запомнен и със сериозно меле в заключителните секунди на първото полувреме, при което Меси като по чудо се измъкна без поне жълт картон. Така Барса не допусна в трети пореден мач гол, но и не успя да се разпише. Тимът остава лидер в класирането с 65 точки, вече само на 3 пред Реал Мадрид, който в неделя гостува на Реал Сосиедад. Севиля е на третата позиция, също с преднина от три точки пред Атлетико Мадрид. “Дюшекчиите” пък посрещат в събота Валядолид. 

Двата отбора изиграха много здрав мач, в който положенията пред двете врати не бяха много. Още в началните минути Луис Суарес изскочи на стрелкова позиция след подаване на Семедо, но уругваецът стреля право в ръцете на Томаш Вацлик с удар от двайсетина метра. 

Началният натиск на каталунците не даде резултат, а в 11-та минута Жул Кунде бе близо до гола за Севиля. Защитникът прати топката на сантиметри от гредата с удар по диагонала. Малко след това Кунде действа много находчиво при изпълнение на Меси на свободен удар. Аржентинецът насочи топката под гредата в 21-та минута, но Кунде се бе позиционирал там и изби от голлинията. 

Малко след това Меси пробва късмета си и от по-сериозна дистанция, а Вацлик успя да спаси отново. Малко след това вратарят на домакините можеше да сбърка фатално след остро центриране отляво. Вацлик изпусна топката, но Брейтуейт не успя да я чукне във вратата. 

В добавеното време на първата част футболистите на двата отбора се хванаха за гушите. Бускетс и Фернандо размениха реплики, играчите на Севиля и Барса се скупчиха, а в безредиците Лео Меси изблъска Диего Карлос. Аржентинецът се размина без картон, докато Бускетс и Фернандо бяха официално предупредени. Останаха съмнения, че Меси е заслужавал черен картон. Съдийският анализатор на “Марка” Андухар Оливер обаче коментира минути по-късно, че Лео действително е бил за картон, но жълт. 

Битката на “Рамон Санчес Писхуан” продължи и след почивката, като до средата на полувремето домакините имаха по-чистите положения. В 55-та минута звездата на андалусийци Лукас Окампос проби в наказателното поле и от малък ъгъл стреля мощно към близката греда. Тер Стеген някак успя да избие топката над главата си. Малко след това юношата на Барса Мунир Ел Хадади проби по другото крило и шутира по диагонала, но вратарят на каталунците отново отрази.

Барса отговори с опасен удар на Меси от фаул. Изстрелът бе от около 25 метра и Вацлик имаше време да избие топката. Малко след това Суарес бе изведен в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, но ударът му бе блокиран. 

В 88-та минута Суарес бе още по-близо до гола. Уругваецът засече с левия крак центриране на Алба от лявото крило, а топката облиза горната греда. 

В добавеното време на срещата и Севиля пропусна страхотен шанс. След разбъркване в наказателното поле на каталунците топката попадна в обсега на Регилон. Защитникът изигра ситуацията като…защитник. Не успя да улучи добре топката на метри от вратата и Тер Стеген улови хладнокръвно. 

Севиля - Барселона 0:0

Севиля: Вацлик, Навас, Кунде, Карлос, Регилон, Жордан (69 - Гудел), Фернандо, Торес (46 - Банега), Окампос (84 - Васкес), Ел Хадади (59 - Сусо), Де Йонг (69 - Ел Несири)

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Лангле, Алба, Бускетс, Видал (79 - Гризман), Ракитич (89 - Пуч), Брейтуейт (63 - Артур), Меси, Суарес