Селта - Барселона, двубой от 32-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Балаидос", 18.00 часа българско време.


Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Нето, Инаки
Защитници: Пике, Юмтити, Алба, Ленгле, Семедо, Фирпо, Араухо, Куенка, Морер
Полузащитници: Ракитич, Артур, Видал, Пуч, Коядо, Мончу
Нападатели: Меси, Суарес, Гризман, Брейтуейт, Фати
Контузени: Сержи Роберто, Де Йонг, Дембеле
Наказан: Бускетс


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите са изправени пред един от най-тежките си мачове до края на кампанията и тук до голяма степен може да се изясни кой ще грабне титлата този сезон. В момента възпитаниците на Кике Сетиен изостават от лидера Реал Мадрид заради по-лошите показатели в директните мачове.

В първенството Барса има осезаемо предимство от 61:21 победи над днешния си опонент, при голова разлика 237:123. През последните години обаче картинката е съвсем различна, особено във Виго.

Селта определено е сред малкото отбори, които не демонстрират никакъв респект към "блаугранас" и "пресните" резултати са доказателство за това. При последните си пет визити тук Барса яде здрав пердах (две равенства и три поражения, при голова разлика 13:7).

От последната каталунска победа на "Балаидос" минаха повече от пет години, като тогава успехът беше измъчен и закъснял. Жереми Матийо беше автор на единственото попадение в 73-ата минута, а на терена все още се вихреше триото MSN (Меси, Суарес и Неймар).

Барселона не впечатлява след рестартирането на сезона, като единственото положително може да се открие в петте поредни "сухи мрежи", което се случва за първи път на отбора през кампанията. Селта обаче също е "бетон" в отбрана с 6 "сухи мрежи" в последните 7 кръга.

Макар да изпитва трудности срещу този съперник напоследък, Барселона все пак е забил поне по два гола в 8 от последните 10 сблъсъка със Селта. Днес очакваме равностоен мач и много труден успех на гостите.


Резултат: Селта - Барселона 1:2