Бившият нападател на Барселона Хенрик Ларсон говори за престоя си на стадион "Ноу Камп" от 2004 до 2006 година.

"Бях казал, че искам да отида да играя на някое по-топло място като климат. Мислех си наистина за Испания, но никога не съм очаквал, че Барселона ще ме потърси", признава шведът, цитиран от "Тема спорт".

"Като дете растях, гледайки Ромарио, Михаел Лаудруп и Куман. Да подпиша за техния клуб беше сбъдната мечта. Шави още тогава беше добър, после стана още по-добър. Андрес Иниеста пък бе просто едно малко момче. За Лионел Меси важи същото..."

"Но отборът ни беше просто фантастичен. Да тренираш е невероятно. Роналдиньо? Тогава не бях виждал друг играч да прави същите неща като него с топката."

Ларсон печели ШЛ с Барса през 2006-а след успех на финала срещу Арсенал в Париж: "Беше много специално. Аз вече бях участвал в един голям финал за Селтик срещу Порто в Севиля (за Купата на УЕФА). Не беше добро преживяване, защото ни победиха."

"Все още не ми е приятно да говоря за онзи мач, но да спечеля след това в Париж беше велико, защото ШЛ е най-големият клубен турнир, който можеш да спечелиш."

"Бях много щастлив и дори не пих никакъв алкохол в онази вечер, защото исках да запомня всичко. Затова и до днес наистина мога да си спомня почти всичко", допълва 48-годишната легенда.