Барселона победи Валядолид с 1:0 в двубой от 36-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Хосе Зория".

Шампионите изиграха много добро първо полувреме, в което имаха очевидно превъзходство. Артуро Видал откри резултата след хитро подаване на Лео Меси, а сериозни пропуски направиха Антоан Гризман и Нелсон Семедо.

След паузата домакините се успокоиха и на няколко пъти застрашиха пазената от Марк-Андре тер Стеген врата, но германецът беше на висота. Барса  изпусна контрола от първото полувреме и изглеждаше доста нестабилен, но все пак удържа победата.

Така Барселона събра 79 точки и остава плътно зад лидера Реал Мадрид, който има 80 пункта и мач по-малко. Валядолид е 14-и в таблицата с 39 точки и практически е спасен.


Момчетата на Кике Сетиен сътвориха много хубава атака в петата минута, при която Рики Пуч се озова на позиция да завърши. Младокът стреля класно от движение, но бившият резервен страж на каталунците Жорди Масип улови.

Гостите затягаха обръча пред вратата на своя домакин, разигравайки с къси и много бързи подавания. Логичното се случи преди изтичането на четвърт час игра, когато Лионел Меси копна хитро между двама защитници за Артуро Видал и чилиецът откри резултата с мощен изстрел по диагонала с помощта на страничната греда.

Невероятен пропуск малко след попадението направи Антоан Гризман, получил шанс да излезе като титуляр тази вечер. Французинът остана на добра позиция в пеналта без защитник до себе си, но не успя да уцели топката.

Нов голям пропуск за Барса направи бекът Нелсон Семедо, който беше изведен на скорост сам срещу Масип отдясно, но португалецът стреля право в обсега на вратаря.

Много груба грешка на Ленгле в защитата на Барса изведе младока Кике Перес сам срещу Марк-Андре тер Стеген, но младокът загуби баланс, спъна се в терена, извади чим от него и подари кълбото на германския страж. 

Към края на първото полувреме охраняваният зорко от защитниците на Валядолид Лео Меси шутира встрани от лявата греда, а след това не намери целта и от пряк свободен удар.

Домакините излязоха доста по-смело след почивката и все по-често поглеждаха в предни позиции, но не успяваха да създадат нещо смислено с последния пас. Кике шутира технично с левачката, но доста встрани от лявата греда. Доста по-опасен беше ударът с глава на Енес Юнал, но тер Стеген се хвърли и спаси.

Лео Меси стреля от пряк свободен удар и насочи топката точно под напречната греда, но трениралият с него преди време Масип се намеси блестящо. 

Барселона се прибираше твърде често в своята половина в последната четвъртина на мача и създаваше ненужна работа на блестящия Марк-Андре тер Стеген, който внасяше така важното спокойствие. В 92-ата минута тер Стеген спаси тупалка на Сандро от малък ъгъл.


Валядолид - Барселона 0:1

0:1 Артуро Видал - 15'