Бившият бек на Барселона Дани Алвеш даде интервю за радио Каталуния, в което изрази своето мнение за случващото се в клуба.

"На Барселона му липсва характерната идентичност, която отборът винаги е имал. Като Барса на Роналдиньо, Барса по наше време", започна бразилецът.

"Идентичността на един отбор, който доминира 90, 100 или 150 минути. Барса трябва да радва хората. Сега това е просто един обикновен отбор."

"Лионел Меси е победител по природа, той мрази да губи. Нормално е да се ядоса, когато отборът губи. И аз съм такъв, ние винаги искаме да печелим."

"Меси играе от толкова дълго време на високо ниво и той познава отлично отбора. Затова казва кое работи и кое - не. Изживял е толкова много неща в Барса и знае отлично от какво се нуждае отборът, за да печели."

"Моето мнение е, че Меси не получава нужната подкрепа. Винаги съм казвал, че Меси беше основната фигура в Барса по наше време, а всички ние бяхме перфектните "подправки" за основното блюдо. Лео дава всичко от себе си през цялото време, но и той е човек", завърши Алвеш.