Депортиво Алавес - Барселона, двубой от последния 38-и кръг на испанската Ла Лига, стадион: "Мендисороса", начало: 18:00 часа българско време.

Вероятен състав на Алавес: Хименес, Наваро, Лагуардия, Агирегабирия, Марин, Камараса, Фейса, Бърк, Мендес, Перес, Хоселу

Групата на Барселона: Тер Стеген, Нето, Тенас, Семедо, Ленгле, Алба, Араухо, Бускетс, Роберто, Де Йонг, Видал, Пуч, Суарес, Меси, Брейтуайт, Фати

Прогноза на Gol.bg:

Назначаването на Хуан Муньос за треньор на Алавес в началото на този месец доведе до нужния ефект. В предния кръг тимът победи Реал Бетис (2:1) като гост и сега ще гледа по-спокойно в последния мач. 

Причина за това е, че като отборът е 15-и с актив от 39 точки, които са достатъчни за оставането му в испанския елит. "Бяло-сините" инкасираха 5 поражения в последните 7 шампионатни мача, като в 4 от тях допуснаха минимум по 2 гола във вратата си. От началото на кампанията Алавес не се слави, като много стабилен отбор в отбрана. Тимът е допуснал 54 гола в изминалите 37 кръга.

Муньос няма да може да разчита на Дуарте, Пачеко и Ели. По-интересна обаче е ситуацията в състава на Барселона. Само 16 играчи ще се подготвят за предстоящия двубой. Извън групата са Жерар Пике и Жуниор Фирпо, Иван Ракитич. Всички те изтърпяват наказания. Срещата ще пропуснат и Самюел Юмтити, Усман Дембеле и Антоан Гризман. Артур Мело също няма да играе.

Барселона загуби титлата много по-рано, но това стана официално в четвъртък. Каталунците отстъпиха с 1:2 насред "Камп Ноу" срещу Осасуна след пореден слаб мач. След успеха над Виляреал с 4:1 изглеждаше така сякаш в Барса са върнали разбирателството си в атака, но се оказа, че това по-скоро е било единичен случай. 

В последвалите три двубоя каталунците вкараха точно по един гол, като това не се оказа достатъчно срещу Осасуна. Неприятното в случая е, че гостуващият тим дори игра около 15 минути с човек по-малко. 

В последните 7 мача между тези съперници, играчите на Барселона са отбелязали минимум по 2 гола.

Прогноза: Алавес - Барселона 1:1