Нападателят на Барселона Мартин Брайтуайт е на път да изживее това, през което мина и халфът Артур. Датчанинът иска да се бори за мястото си в отбора, но ръководството желае да го продаде.

Както е известно, Артур дълго време се дърпаше за трансфер и беше твърдо решен да се утвърди като основен футболист на стадион "Ноу Камп". В крайна сметка шефският натиск си каза думата и от септември бразилецът ще играе за Ювентус.

Брайтуайт пристигна през зимата в Барса с ясното съзнание, че ще бъде основно резерва. Той е доволен на шансовете, които получава, но е напълно убеден, че притежава нужните качества, за да остане дълго време в каталунската столица.

Истината обаче е, че Мартин не играе роля в плановете на Барса за следващия сезон, пише вестник "Марка". Клубът пръсна 18 милиона евро през януари, но той беше взет от Леганес по принуда, заради контузиите на Осман Дембеле и Луис Суарес.

Паузата заради пандемията с коронавирус постави Брайтуайт в неблагоприятна позиция, защото Суарес оздравя и датчанинът седна на пейката. Предпочитана опция пред него беше дори младокът Ансу Фати.