Ръководството на Барселона остава спокойно, че ще успее да уреди нападателя на Интер Лаутаро Мартинес за новия сезон, пише "Спорт".

В договора на аржентинеца имаше клауза за откупуване, която обаче вече изтече. Заложената в нея сума (111 милиона евро) не беше по силите на каталунците, които се опитваха да свалят цената.

"Нерадзурите" бяха готови на лек компромис, но двата гранда се разминаваха за около 20 милиона евро, след като от "Ноу Камп" предложиха свои футболисти, които да влязат в ролята на "разменни монети".

В Барселона оценяват Мартинес високо, но не са готови да платят повече от 65 милиона евро за него. Детронираният испански шампион вярва, че сделката ще стане факт, тъй като желанието на Лаутаро е да стане съотборник на сънародника си Лео Меси.

Преди няколко дни Мартинес се изказа топло за Интер и увери, че ще дава всичко от себе си за клуба. Истината обаче е, че той все още мечтае за трансфер в Барса.

Каталунците са обещали на Лаутаро сигурно титулярно място, което е много интересно с оглед статута на Луис Суарес в клуба. Уругваецът вече е голмайстор №3 в цялата история на Барса, а за капак е много близък семеен приятел с тартора в съблекалнята Меси.