Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген може да се подложи на операция, заради проблеми с коляното, пише испанският "AS".

Според изданието стражът изпитва болки в тази зона, причинена от контузия на сухожилие, поради която играчът пропусна няколко мача през зимата. Тер Стеген получи лечение, но коляното му отново започна да го притеснява.

Решението по този въпрос ще бъде взето след края на Шампионска лига. Ако вратарят се подложи на операция, той ще бъде извън терените около три месеца.

В същото време президентът на Барса Хосеп Мария Бартомеу заяви, че сред приоритетните цели пред клуба е да удължи контракта на германеца, който изтича след два сезона.

Бившият страж на Борусия Мьонгенгладбах е на "Камп Ноу" от шест години насам, но сега е спряган за трансфер в Челси, където не са доволни от Кепа Арисабалага.

"Тер Стеген е важен за нас не само заради качествата си на вратар, но и заради това какъв човек е. В съблекалнята той е пример за подражание на всички", каза Бартомеу пред "Mundo Deportivo".