Треньорът на Барселона Кике Сетиен сменя схемата, за да неутрализира Байерн Мюнхен, пишат медиите в Испания. 120-милионният Антоан Гризман ще е резерва.

Барселона е подготвил специален план, с който да неутрализира баварската машина в предстоящия четвъртфинал от Шампионската лига, пише вестник "Спорт".

След рестарта на сезона каталунците почти винаги действаха със система 4-3-1-2, но сега наставникът е преценил, че ще е по-добре да излезе с 4-4-2. В средата на терена в една линия ще бъдат Серджи Роберто, Френки де Йонг, Серхио Бускетс и Артуро Видал. Двамата в атака ще са Лионел Меси и Луис Суарес, което означава, че Антоан Гризман ще е резерва.

С тази система Сетиен ще цели по-дълго задържане на топката, избягване на допускането на попадения и да се използва максимално офанзивното качество на Меси. Треньорът на "блаугранас" има вяра на своя тим и е убеден, че Барса знае как да победи Байерн.

Лос кулес продължават да се готвят за петъчния сблъсък, който е бижуто на четвъртфиналите в Шампионската лига. Капитанът на отбора Лео Меси тренира с превръзка на левия глезен, а състоянието на контузения Осман Дембеле се подобрява. 

Не е изключено французинът да бъде готов дори за сблъсъка с мюнхенския колос. Юмтити обаче няма да може да играе в нито един от мачовете в Португалия.