Голямата звезда на Барселона Лео Меси има три варианта да напусне "Ноу Камп", пише Marca.

Аржентинският гений сериозно обмисля бъдещето си след унизителното 2:8 от Байерн Мюнхен в сблъсък от 1/4-финалите на Шампионска лига.

Той иска да разбере как ръководството на клуба ще реагира на настоящата ситуация и не отхвърля нито един от възможните сценарии за продължаване на кариерата си.

Вариантите пред него са три. Веднага да развали договора си с Барса, което е най-трудният сценарий. Президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу е готов на всичко, за да гарантира, че Меси няма да напусне по този начин.

Вторият е да си тръгне след изтичането на договора му през 2021 г. Ако не го поднови, през януари Меси ще може да подпише с всеки клуб като свободен агент. И последният вариант е да парафира с Барселона само за още 12 месеца, тъй като иска да види проектът за развитие.

В същото време легендата на Ливърпул Греъм Сунес взе отношение по темата. "Меси прилича на човек, уморен да влачи Барселона. Без него отборът дори няма да се класира за Шампионска лига. Това е идеалната седмица за оферти към него. Лесно могат да си го представя в Манчестър – в Юнайтед или Сити", заяви Сунес.