Очакваната новина вече е факт. Барселона освободи официално треньора Кике Сетиен, който се провали тотално начело на каталунците. 

Под негово ръководство отборът загуби титлата на Испания, след като допусна в доиграването на кампанията Реал Мадрид да го изпревари, но и регистрира срамното 2:8 срещу Байерн в 1/4финалите на Шампионската лига. 

Съдбата на Сетиен така или иначе бе ясно, но днес се проведе извънредна среща на ръководството, на която бяха обсъждани посоката, в която да поеме отбора и очакваната раздяла бе факт. 

„Бордът на директорите се съгласи, че Кике Сетиен няма да бъде повече треньор на първия отбор. Това е първото решение от тези, с които се цели реконструкция на отбора, която ще бъде направена между техническия секретар и новия треньор, който ще бъде обявен в следващите дни” пише в сайта на Барса. 

Сетиен застана начело на Барса на 13 януари тази година, като под негово ръководство отборът записа 16 победи, 4 равенства и 5 загуби във всички турнири. Очаква са на негово място да бъде назначен Роналд Куман, което ще бъде потвърдено, когато той разтрогне контракта си като селекционер на Нидерландия. Маруцио Почетино също е сериозен претендент за поста.