Нападател на Барселона Луис Суарес най-после се съгласи да коментира последните събития около клуба, както и своето бъдеще пред един от водещите испански вестници Ел Паис.

"Вървят някакви слухове, че президентът на Барселона е споменавал някои имена. Планират се мащабни изменения, но никой в клуба Барселона не ми е казвал, че аз вече не съм нужен. Ако имат такова желание някои хора с важни позиции, бих искал да ми го кажат директно. В Барселона съм вече шест години и смятам, че е достатъчно дълго време, за да имат смелост да ми кажат в лицето какво мислят за мене, казa Суарес.

"Разбира се, искам най-доброто за Барса и моята цел в този момент е да продължа да работя в този отбор. Но ако клубът не разчита на мене за бъдещето, нямам проблем да седна на масата и да говоря по този въпрос, както и какво ще последва", каза още уругваецът, цитиран от БНР.

Слуховете за неговото напускане бяха подхранени от медийни публикации, в които няколко отбора изразиха готовност да го привлекат като Аякс и Интер (Маями) със собственик Дейвид Бекъм.

Tой говори и за погрома, който отбора претърпя с 2:8 от Байерн (Мюнхен) на четвъртфинала в Шампионската лига. Именно този резултат предизвика всички катаклизми и се наложи Роналд Куман да напусне националния отбор на Нидерландия и да пристигне на Ноу Камп.

"Това беше един от онези дни, в които нищо не върви така, както трябва да се случи. Ние и в течение на мача бяхме буквално потресени и не знаехме как да поправим ситуацията. Това не е никакво оправдение, но годината беше достатъчно странна и трябва да кажа, че този нов и необичаен формат ни повлия.

"Байерн (Мюнхен) безусловно е много силен отбор, но никога няма да разберем какво би се случило, ако трябваше да решаваме кой ще продължи в два мача. Може би пак щяха да ни отстранят, но никой не може да го каже или да го гарантира, дори и след това 2:8, коментира уругвайският голмайстор.