Новият-стар халф на Севиля Иван Ракитич посочи най-добрите си съотборници в Барселона, където игра през последните шест сезона.

За изненада на мнозина сред тях не е суперзвездата Лионел Меси. Аржентинецът също е пред напускане, но по собствено желание. Почти сигурно той ще премине в Манчестър Сити.

"Барселона беше моят дом през последните шест години и този клуб винаги ще бъде в сърцето ми. Готвачката Марта ме изпрати със сълзи на очи на сбогуване. Тези моменти означават много за мен. Точно това исках да оставя тук като човек", заяви хърватинът, записал 310 мача за "блаугранас".

"Играх с някои от най-добрите футболисти в света. Ако трябва да посоча един или двама съотборници, това ще бъдат Андрес Иниеста и Шави. Беше прекрасно да бъда с тях на терена, научих много от двамата и съм им толкова благодарен. Сезонът с Шави беше много важен за мен. Андрес пък е един от най-добрите приятели, с които ме възнагради спортният живот."

Ракитич не пожела да коментира бъдещето на Меси: "Всеки футболист трябва сам да вземе решението за своето бъдеще. Предпочитам да говоря за себе си".