Управата на Барселона извади конкретна оферта към Лео Меси. Именно поради тази причина днес по обяд Хорхе Меси - баща и агент на мегазвездата, посети дома на сина си, за да го информира за развитието на преговорите с ръководството на клуба, предаде ESPN.

Хорхе е посъветвал Лео да приеме офертата. Хорхе Меси коментира, че срещата с Бартомеу е преминала много добре и Лионел обмисля да играе още един сезон в Барса.

Според последните информации Барса предлага на Меси да остане в клуба до края на Мондиал 2022. Това обаче се вижда дълъг период за Лео, който евентуално би изкарал там само до следващото лято. И най-вероятно Меси ще остане на "Камп Ноу" още една година.

Както е известно, Меси иска да си тръгне от клуба като свободен агент, възползвайки се от клауза в договора, според която може да разтрогне по негово желание.

От Барселона настояват, че клаузата е трябвало да бъде задействана до края на юни и са категорични, че ще се разделят с играча, само ако бъде активирана опцията за откупуване в размер на 700 милиона евро.