Уругвайският нападател Луис Суарес официално се сбогува с Барселона.

33-годишният стрелец даде специална пресконференция, на която се разплака и заяви, че завинаги остава фен на каталунците.

Той продължава кариерата си в Атлетико Мадрид, след като новият треньор на Барса Роналд Куман реши, че няма да разчита на Суарес, който е голмайстор №3 в историята на каталунците.

"Преглътнах случилото се да бъде отпратен. Готов съм за нов етап от кариерата си и искам единствено да благодаря на Барса. Много съм горд от постигнатото тук. Искам да благодаря на клуба за това, че през 2014 г. ми повярва след грешката, която бях допуснал (б.р. - ухапването срещу Джорджо Киелини). Не беше лесно, но ме приеха добре и се отнасяха така с мен. Изживях мечтата си да играя в най-добрия отбор и затова сега е трудно да си тръгна", каза Суарес през сълзи.

"Благодаря на всички фенове, които ме подкрепяха. Семейството ми знае през какво съм минал. Децата ми видяха как бележа голове редом до Лео Меси, най-добрият в историта на футбола. Нека всички каталунци да знаят, че в мое лице има още един куле. Оставям много приятели. Днес си тръгва не просто един футболист, а едно човешко същество с чувства. Осъзнавам, че в края на всичко това трябва да съм горд", добави Суарес.

Той спечели всички най-големи трофеи с Барса на клубно ниво и единствено Меси (634) и Сезар (232) имат повече голове от него за Барса. Суарес има 198 попадения и спечели 13 трофея.