Треньорът на Барселона Роналд Куман остана много доволен от дебюта си начело на каталунците – разгром с 4:0 над Виляреал на "Камп Ноу". Спецът разкри и как ще използва голямата звезда Лео Меси и Антоан Гризман в предни позиции.

"Двамата могат да си сменят местата. Смятам, че това ще затрудни играта на съперниците ни. Доволен съм от представянето на Антоан и Лео. Говорихме си с хората от щаба и мога да потвърдя, че всички се радват и на цялостното отборно представяне. Особено през първото полувреме. През втората част малко се забавихме във всички компоненти, но това е първият ни шампионатен мач, а общите впечатления са много добри", каза Куман.

Той не пропусна да отличи и представянето на Ансу Фати. Младокът открадна шоуто срещу "жълтата подводница" с два гола и изработена дузпа, която Меси превърна в попадение.

"Нужно е да разгледаме отделно играта на Фати. Много се радвам за него. Знаем, че е само на 17 години и трябва да продължи да се развива, а най-важното е да расте постоянно. Понякога му липсва концентрация, но срещу Виляреал направи отличен мач. Радвам се за него", добави Куман.

В следващия кръг Барса гостува на Селта Виго. Двубоят е насрочен за 1 октомври, четвъртък, от 22.30 часа наше време.