Барселона победи Селта Виго с класическото 3:0 в двубой от четвъртия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Мунисипал Балаидос".

При тежките метеорологични условия във Виго футболистите на треньора Роналд Куман поведоха рано-рано в мача, благодарение на Ансу Фати (10'). В края на полувремето обаче Клеман Ленгле получи червен картон. До някаква степен изненадващо каталунците продължиха добрата си игра, въпреки липсата на един играч на терена и удвоиха преднината си, след като Лукас Оласа (51') си отбеляза автогол. В края на мача Сержи Роберто (90+5') оформи крайния резултат.

Така Барса продължава да изненадва приятно феновете си и вече е с актив от 6 точки след първите два изиграни мача от първенството. В следващия кръг каталунците ще се изправят срещу Селта. Срещата е на 4 октомври (неделя) от 22:00 часа българско време

Двубоят започна по прекрасен начин за гостите, след като в 10-ата минута Ансу Фати се измъкна прекрасно с финт, влезе в наказателното поле и реализира с външен удар към близкия ъгъл на вратаря Вияр.

В 35-ата минута Жерард Пике фаулира бившия си съотборник Денис Суарес като последен в защитата. Съдията беше готов да извади червен картон на бранителя, но секунди преди нарушението се оказа, че Суарес е бил в засада.

Все пак в 42-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като съдията Карлос Дел Серо изгони Клеман Лангле с втори жълт картон и така на каталунците им се наложи да играят цяло второ полувреме с 10 играча на терена.

В началото на второто полувреме обаче късметът бе на страната на Барса. Филипе Коутиньо подаде към Лионел Меси, който нахлу в наказателното поле. Нападателят центрира, топката се отклони в крака на Оласа и влетя в близкия ъгъл на вратаря.

 В 51-ата минута каталунският тим удвои. Коутиньо подаде към Лео Меси, който нахлу в наказателното поле. Аржентинецът опита да центрира, топката се отклони в крака на Оласа и влетя в близкия ъгъл на вратаря за 0:2.

До края на срещата каталунците нямаха проблеми в отбраната и дори стигнаха до трети гол. В добавеното време Меси финтира двама в наказателното поле, но вратарят изби неговия удар. При добавката Сержи Роберто прати топката в мрежата за крайното 0:3.

Селта - Барселона 0:3

Голмайстори: Ансу Фати (10'), Лукас Оласа (51'а.г.), Сержи Роберто (90+5')

Селта: Вияр, Майо, Айдо (Баеса 46'), Мурийо, Оласа, Фонтан (Араухо 32'), Тапиа (Пейнадо 74'), Суарес, Вейга (Нолито 60'), Мор (Мина 60'), Аспас 
Треньор: Оскар Гарсия Хуниент

Барселона: Нето, Роберто, Пике, Ленгле, Алба, Бускетс, Де Йонг, Коутиньо (Педри 72'), Гризман (Араухо 45'), Фати (Тринкао 72'), Меси
Треньор: Роналд Куман

Виго, стадион "Мунисипал Балаидос"
Съдия: Карлос Дел Серо
Жълти картони: Айдо, Араухо, Тапиа, Мурийо, Пейнадо (Селта); Ленгле, Пике, Алба, Бускетс (Барса)
Червен картон: Ленгле (Барса)