Бившият нападател на Барселона и настоящ на Атлетико Мадрид – Луис Суарес, коментира реакцията на Лео Меси, след като напусна "Камп Ноу".

Аржентинският гений открито заяви, че уругвайският стрелец, с когото са най-добри приятели, буквално е бил изгонен от каталунците.

"Не съм изненадан от думите на Меси, защото го познавам добре и почувствах същата болка като него", каза Суарес след победата на Уругвай с 2:1 над Чили.

"Можеше да постъпят по-добре с мен. В шестте години, в които бях в клуба, знам, че имаше много неща, които тормозеха и него. Той ми е приятел и знам колко много го болеше", каза още Суарес, който си тръгна, защото не попадаше в плановете на новия треньор Роналд Куман.

"Семейството ми искаше да съм щастлив. В Барселона се случваха много странни нещ. Например, да те накарат да тренираш отделно, тъй като няма да бъдеш титуляр през уикенда. Тези неща ме караха да се чувствам ужасно и семейството ми го забеляза. Затова те ме окуражиха да потърся алтернатива. Когато Атлетико дойде да пита за мен, не съм се колебал и за секунда. Разбира се, има доста неща, с които трябва да свикна, но се чувствам изключително щастлив в Атлетико", добави Суарес, който се превърна в третия най-добър голмайстор в историята на Барса.

Сериозен интерес към него проявяваха още Ювентус и ПСЖ, но в крайна сметка стрелецът подписа с "дюшекчиите".