Ръководството на Барселона се надява, че ще удължи договора на вратаря Марк-Андре тер Стеген следващата седмица, информира "Спорт".

Вчера Goal.com излезе с информация, че германецът е намалил финансовите си претенции от 24 на 18 милиона евро годишно, но и тази сума се вижда висока за шефовете на клуба.

Президентът Хосеп Мария Бартомеу иска да уреди новия договор на тер Стеген преди края на мандата си, тъй като вижда в лицето на Марк-Андре перфектният вратар за Барса. Очаква се контрактът да бъде удължен с три сезона - до 30 юни 2025 година.

Желанието на тер Стеген е да получи нужното признание от босовете и да бъде най-добре платеният играч на клуба след тартора Лионел Меси. Юношата на Борусия Мьонхенгладбах е бил потърсен от Челси, Ювентус и Байерн Мюнхен, но е отказал любезно с мотива, че иска да преподпише с "блаугранас".

Според вестник "Спорт" заплатата на тер Стеген ще се увеличава с годините и в близко бъдеще тя няма да бъде много по-висока от настоящата заради тежкото финансово положение на клуба.