Хетафе - Барселона, двубой от шестия кръг на испанската Ла Лига, стадион: "Колисеум Алфонсо Перес", начало: 22:00 часа българско време.

Групата на Барселона: Дест, Пике, Араухо, Бускетс, Аленя, Гризман, Пянич, Брайтуайт, Меси, Дембеле, Пуч, Нето, Коутиньо, Ленгле, Педри, Тринкао, Роберто, Де Йонг, Фати, Фирпо, Пеня, Мингеса, Тенас

Прогноза на Gol.bg:

Срещите на Барселона в първите два кръга от първенството бяха отложени и първата среща за тима през новия сезон бе с Виляреал у дома. Тогава каталунците отбелязаха цели четири гола, които им бяха повече от достатъчни да вземат трите точки.

Те отбелязаха с едно попадение по-малко във визитата си на Селта в следващия кръг, която спечелиха, след като отново не допуснаха попадение. Три дена след това на "Камп Ноу" обаче гостува Севиля и отбора си размениха по едно попадение.

Сега очакванията са Барса да се върне на победния път, още повече, че когато мачът започне, конкурентите от Реал Мадрид ще са изиграли своята среща и най-вероятно ще са увеличили преднината си на върха в класирането.

Хетафе се представя прилично в последно време. Новият сезон също го започна добре и в първите три кръга от него не допусна гол и загуба. Спечели и двете си домакинства дотук. 

Наложи се първо с 1:0 над Осасуна, а другата победа беше с 3:0 над Бетис. В последния кръг обаче Хетафе бе свален на земята и падна с 0:3 при визитата си на Реал Сосиедад. 

Домакините са без кадрови проблеми. Гостите са без Марк-Андре тер Стеген, който вероятно ще пропусне и дербито с Реал Мадрид. Самюел Юмтити и Жорди Алба също са в лазарета.

Хетафе няма успех над Барселона от вече далечната 2011 година насам, когато ги победиха у дома с 1:0. Каталунците от своя страна спечелиха осем от последните девет мача помежду им.

Прогноза: Хетафе - Барселона 1:2