Французите просто не могат да виреят във футболния свят на загубилия своята посока Барселона, анализира вестник "Марка".

120-милионният Антоан Гризман кара своя втори сезон на стадион "Ноу Камп", но е бледа сянка на футболиста, който вилнееше по терените с екипа на Атлетико Мадрид. Балансът му от 15 гола и 4 асистенции за цели 49 мача изглежда доста скромен. Той не може да се възползва от присъствието на Лео Меси до себе си и разочарова в куп големи мачове.

Какво да кажем за Осман Дембеле... 105 милиона евро без бонусите влязоха в касата на Борусия Дортмунд през лятото на 2017 година, но бързакът е редовен посетител в лазарета заради нестихващи мускулни контузии. Общо взето "блаугранас" си купиха скъп футболист, за да го лекуват и да го учат на дисциплина. 

Подобен проблем има и защитникът Самюел Юмтити. Здравенякът вече е с хронична контузия в коляното и според някои специалисти обещаващият някога исполин е приключил за големия футбол. Сами получи послание от треньора Роналд Куман да си търси нов отбор, но остана.

Титуляр до Жерард Пике в центъра на защитата и Клеман Ленгле, но често неговите изяви изглеждат комични. Той беше на терена при унизителните поражения с 2:8 от Байерн Мюнхен миналия сезон и с 0:4 от Ливърпул през пролетта на 2019 година.