За първи път от сезон 2014/15 насам Антоан Гризман не вкара нито веднъж в първите четири кръга на сезона в Ла Лига, а снощи дори не влезе от пейката в мача срещу Ференцварш от Шампионската лига.

За 120-милионната покупка на "блаугранас" ситуацията става все по-лоша, след като завоалирано си позволи да критикува треньора Роналд Куман за позицията си на терена.

В помощ на Гризи се притече и селекционерът на Франция Дидие Дешан, който има навика да си пъха носа там, където не му е работа. Куман обаче не е променил особено твърдия си характер от времето, в което раздаваше балтии по терена и съсече футболиста по вербален начин.

Дясното крило на "Ноу Камп" Антоан очевидно все още не може да се впише в стила на игра на Барса и изглежда като чужд елемент на игрището. Според бившия мениджър на Арсенал именно позицията на футболиста има значение за продукцията му.

"Когато не играе продължително време на обичайната си позиция става сложно за него. В началото приема новия пост, но не може да изпълни очакванията в дългосрочен план и той усеща, че позицията не му позволява да разгърне качествата си. Той губи сърцето си", сподели французинът, който водеше Арсенал между 1996 и 2018 година.

"Гризман е футболист, който трябва да играе в средата. Причината е, че той е активен, добър подавач и може да бъде много опасен не само с вкарването на голове, но и с асистенциите си. Но в Барселона в тази зона играе Меси", добави Венгер.