Треньорът на Барселона Роналд Куман заяви, че би било добре за него да се появи по екип в утрешното "Ел Класико" на "Камп Ноу"

57-годишният Куман има 14 участия в дербитата с Реал (Мадрид) зад гърба си като играч на Барса, но призна, че чувството е ново вече в ролята на треньор. „Надявам се да спя добре! Разбира се, че е различно. Най-хубаво щеше да бъде да изляза на терена, но състезателните ми дни отдавна отминаха. Така че сега най-доброто нещо е да съм възможно най-близо до терена. Знаем, че това е важен мач, но съм свикнал с подобно напрежение“, каза той. 

Нидерландецът настоя, че клубът няма проблем с Антоан Гризман. Френският национал се присъедини към каталунците от Атлетико за 120 млн. евро през 2019, като все още търси най-добрата си форма и няма отбелязан гол за клуба от началото на новия сезон. Той отпадна от стартовата единадесеторка при успеха над Ференцварош с 5:1 в Шампионската лига в сряда, но Куман сподели, че ситуацията с играча е преувеличена. 

„Гризман имаше шанс да стартира като всеки останал футболист. Не е хубаво да обсъждаме това всеки мач. Той е важен футболист, но искаме всички наши играчи да са на 100%. Тимът е най-важното нещо и ще подберем най-добрите футболисти за утрешната среща“, добави Куман, цитиран от БНР.

Той подкрепи и защитника Жерар Пике, след като бранителят разкритикува клубното ръководство в интервю за испански вестник в петък. „Той е тук от известно време и аз съм тук от три месеца. Той има свое мнение и го уважавам. Жерар е умен мъж и знае, че когато дава тези интервюта, го чака двубой на следващия ден и той ще играе добре в него“.

Куман ще приветства обратно в състава Жорди Алба, но продължава да бъде без титулярния страж под рамката Марк-Андре тер Щеген и защитника Самуел Умтити.