Време е за Ел Класико! Барселона приема днес от 17:00 часа (пряко по MAX SPORT 4) Реал Мадрид в сблъсък, чакан с огромен интерес в целия свят. Без значение на моментната форма и проблемите, принципният спор между двата испански колоса ще държи под напрежение зрителите през 90-те минути. Различното сега е, че няма да има преки щастливци на шоуто - COVID-19 трайно беляза живота ни и огромната чаша на „Ноу Камп“ ще кънти като пустиня.

Барселона и Реал влизат в битката след първите си загуби, при това сензационни загуби. Каталунците отстъпиха с 0:1 при визитата си на Хетафе, докато кастилците изпитаха същото срещу новака Кадис у дома. Барса си оправи настроението с 5:1 срещу Ференцварош у дома в Шампионската лига, а Реал задълба дъното с 2:3 срещу резервите на Шахтьор Донецк на „Алфредо ди Стефано“. В момента мадридчани са трети с 10 точки (лидер с 11 е Реал Сосиедад) и водят с 3 на Барселона, но каталунците са с мач по-малко.

При евентуално поражение на „Ноу Камп“, което би се оказало трето поредно за Белия балет, трудно обаче ще се намери някой, който да заложи, че Зинедин Зидан ще запази стола си.Така че освен за престиж французинът ще „играе“ и за поста си. Иначе в такива ситуации спекулациите не чакат – първо бе спрегнат за наследник треньорът на дубъла Кастия– легендата Раул Гонсалес, а след това и на свободния аржентинец МаурисиоПочетино. За Реал кандидати никога не са липсвали…

Звездата на каталунците Лионел Меси е доказан специалист по чупене на рекорди и разбиване на статистически данни. Правиго отначалото на кариерата си. Няма бариера, която да не може да бъде преодоляна и това е демонстрирано както колективно, така и индивидуално. Днес обаче го очаква куриозно индивидуално предизвикателство. В последно време Лео го налегна суша срещу Реал М. Отбор, срещу който е отбелязал много голове (26 в 41 мача) през цялата си кариера, напоследък нещо му убягва. Последното му попадение в Ел Класико бе на 6 май 2018 г. В 52-ата мината Меси направи 2:1 на „Ноу Камп“, а мачът завърши 2:2. Оттогава изминаха 900 дни! Лео игра в 5 от 6-те издания на дербито, като сушата на капитана набъбна на 440 минути. Това изобщо не е добра новина за Реал. Меси ще иска на всяка цена да прекъсне сушата си в Ел Класико.

Лео подобрява представянето си с течение на времето. На пресконференцията преди мача срещу Ференцварош треньорт Роналд Куман каза, че представянето на аржентинеца не е най-доброто. Очевиден факт, защото в последните 5 мача в Ла Лига той се разписа два пъти, единият от дузпа. Днешният следобед можа да се окаже специален за него.Меси поиска да напусне през лятото и в този момент никой не може да гарантира, че ще продължи да носи синьо-червения екип и през следващия сезон. Всичкощезависиотследващияпрезидент, но в този момент и след напрежението във връзка с новото намаляване на заплатите, никой не може да гарантира, че Меси е готов да продължи в Каталуня.

И ако може да се твърди, че в блаугарана има месизависимост, то в големия съперник Реал се наблюдава в още по-голяма степен рамосзависимост. Без своя лидер Белия балет буквално омеква и губи харизмата, което за последно се видя срещу Шахтьор. Цифрите не лъжат - Реал е загубил 7 от последните си 8 мача в Шампионската лига, в които Рамос не е участвал. Това прекрасно илюстрира каква е важността на 34-годишния севилец.

Сега обаче привържениците на Кралския клуб могат да си отдъхнат, защото Рамос ще изведе с капитанската лента тима на „Ноу Камп“. Серхио се включи пълноценно в пълноценно в тренировките на тима, което му осигури място в групата.

 

Материал на "Тема спорт"