Старши треньорът на Барселона - Роналд Куман, беше много ядосан и разкритикува реферите след поражението на своите с 1:3 от Реал (Мадрид) в 7-ия кръг от първенството на Испания по футбол. Той пренесе гнева си и върху хората от системата за видео повторения (ВАР), като имаше претенции за дузпата.

Капитанът на Реал (Мадрид) Серхио Рамос получи дузпа по средата на второто полувреме след преглеждане от ВАР, като в ситуацията фланелката му беше дръпната от защитника на Барса Клеман Ленгле. Рамос вкара от 11-те метра, за да възстанови преднината на своите. Хърватският плеймейкър Лука Модрид накрая вкара трети гол, за да оформи крайния резултат 1:3. Така каталунците инкасираха втора поредна загуба, след като миналата седмица отстъпиха с 0:1 на Хетафе.

Куман заяви: "Не мога да разбера каква е задачата на ВАР. Започвам да си мисля, че се използва за взимане на решения само против Барселона", заяви Роналд Куман на пресконференция след срещата, цитиран от БНР. "Винаги се получават такива дърпания в наказателното поле. И мисля, че първо Рамос направи фаул срещу Ленгле. Имаше дърпане на фланелката, но не достатъчно, за да промени хода му и да го накара да изостане. За мен това не е дузпа".

Барселона на два пъти искаше дузпа в мача, но протестите им не бяха уважени. В първата ситуация Лионел Меси беше на земята след единоборство с Рафаел Варан, а при втората ситуация Варан игра с ръка. Но нито един от двата случая не бяха разгледани от съдията на монитора.

"Имаме пет мача, в които беше използван ВАР, но винаги беше срещу Барса. Никога не беше в нашата посока. Решението днес оказа голямо влияние върху крайния резултат, защото ние играхме добре до момента с дузпата. Играхме добре, създавахме шансове и е трудно да разбера как загубихме. На фона на това, което направихме, не заслужавахме загубата", добави Куман.