Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу и бордът на директорите на клуба могат да подадат оставка днес, твърдят медиите в Испания, цитирани от "Стандарт".

Сред възможностите на борда на директорите е да гласуват провеждането на вот на недоверие на 1-ви или 2-ри ноември, за да се съобразят с Устава или да подадат оставки.

В 14:30 часа, в понеделник, на „Камп Ноу“ ще започне дългоочакваното и важно заседание на борда на директорите на Барселона. Два са възможните резултати от него: свикването на вот на недоверие към президента Бартомеу, който трябва да бъде гласуван на 1 или 2 ноември на „Камп Ноу“ или колективното подаване на оставка.

Ако Хосеп Мария Бартомеу подаде оставка, той трябва да свика избори, които ще се проведат от 40 до 90 дни.

Местното правителство на Каталуня даде „зелена светлина“ за провеждането на вота на недоверие, с което постави ръководството на Барселона в изключително неловко положение.

Вотът на недоверие към управлението на Бартомеу трябва да се състои във време на извънредно положение в Каталуня заради пандемията от COVID-19. Хората са приканвани да останат по домовете си, но в същото време ще трябва да излязат, за да гласуват и да вземат участие във вота на недоверие към президента на Барселона. През лятото Лео Меси даде първи своя вот против ръководството начело с Бартомеу и поиска да си тръгне.