Бившият треньор на Барселона Кике Сетиен призна, че суперзвездата на клуба Лионел Меси е труден за ръководене, макар да е най-добрият в историята.

"Мисля, че Меси е най-добрият футболист за всички времена. Имало е и други много добри играчи, но никой не е постигал неговото постоянство. Може би само Пеле", заяви Сетиен.

"Има една друга негова страна - той е труден за ръководене. Много по-труден от останалите. Резервиран е и не говори много. Може би докато бях в Барса трябваше да взема някои решения по друг начин, но има нещо, което е над теб - клубът."

"Клубът е над президента, играчите, треньора. Става дума за клуба и феновете. Трудно е, когато някой е свикнал постоянно да печели. Има вълнение и когато не печелиш, това започва да ти вреди, защото се появява безпокойство. Високите изисквания в наши дни карат Меси и такива като него да искат да печелят постоянно."

"Вярно е, че има футболисти, които са трудни за ръководене. Лео е сред тях. Трябва да имаш едно наум, че той е най-великият в историята. Но кой съм аз, че да го променям? Той е от толкова дълго време в Барса и те не са го променили", добави Сетиен.