Манчестър Сити планира да предложи предварителен договор с апетитни лични условия на голямата звезда на Барселона Лионел Меси, твърди Telegraph. 

Контрактът на аржентинеца с "блаугранас" изтича през юни, което означава, че през януари той има право да сключи предварително споразумение с друг клуб. 

Преговорите между каталунците и Меси за неговото оставане на "Ноу Камп" пък ще се забавят за по-късен етап от сезона, тъй като трябва да минат изборите за нов президент и да бъде избрано ново ръководство, уточнява "Монитор". Това няма да се случи преди януари, което дава изключителна възможност на шефовете на Сити най-сетне да реализират отколешната си мечта. 

Меси искаше да напусне Барселона още през лятото, като се опита да се възползва от клауза в неговия договор, която вече бе изтекла. Причината за това желание бе конфликт с досегашния президент Хосеп Мария Бартомеу, който обаче вече подаде оставка. 

Двама от кандидатите за неговия пост - Виктор Фонт и Жорди Фаре, вече заявиха, че един от приоритетите им е да убедят Меси да остане на "Ноу Камп". Друг от претендентите за поста - Пере Риера, пък  обяви в прав текст, че няма да спира суперзвездата на тима, ако аржентинецът реши да си тръгне през лятото, когато договорът му изтича.