Бившият аржентински национал Хавиер Масчерано прекрати кариерата си на 36-годишна възраст. Той имаше договор с Естудиантес до края на сезона, но реши да спре с футбола.

Опорният халф, който действаше и като централен защитник в Барселона, изкара цели 17 сезона по терените на Южна Америка, Европа и Азия.

Той се появи в големия футбол с екипа на Ривър Плейт през 2003 година, изкара един сезон в бразилския Коринтианс, преди да акостира на Стария континент с екипа на Уест Хям. Последва трансфер в Ливърпул, където той изкара три години.

Най-големите си успехи Масчерано постигна в Барселона, печелейки пет титли на Испания и два пъти Шампионската лига в периода 2010-2018 година.

"Време е да прекратя кариерата си заради случили се лични неща с мен през последните месеци. Давах 100% от себе си на терена, но не искам да показвам неуважение към Естудиантес и колегите ми, затова е най-правилно да спра сега", заяви Масчерано.

"Решението ми няма нищо общо с клуба и резултатите на отбора. Смятах, че ще усетя отново искрата след пандемията, но истината е, че не успях. Заради уважението си към всички, най-правилно е да спра и да прекратя това състезание", добави ветеранът.