Христо Стоичков лично е препоръчвал на „Барселона“ настоящия футболист на „Наполи“, мексиканецът Ървинг Лозано. Това призна Камата в интервю за местния вестник ESTO. През изминалия сезон Лозано бе купен от италианския тим за 38 млн. евро, а през настоящата кампания офанзивният играч тръгна ударно с 4 попадения в Серия А.

„Преди много време говорихме за Лозано, когато той още беше в „Пачука“ - обясни Стоичков, цитиран от "Труд". - От тогавашния му отбор дори говореха с хората на „Барселона“, но тъй като те не разбират футбола, той остана в тогавашния си отбор. По-късно стана същото с Диего Лайнес. Когато той дебютира на 16, коментирах пред „Барселона“, че има младо момче, много талантливо и... отново нищо.“

Сега, години по-късно, на „Камп Ноу“ може да се вслушат в съветите на Камата. Според „Мундо Депортиво“, клубът следи изкъсо Лозано, а евентуален трансфер може да има още през януари. Новият наставник Роналд Куман държи да привлече нападател, за да засили конкуренцията, а мексиканецът може да играе както като нападател, така и на десния фланг.