Поредно чудо около Диего Марадона възхити и изпълни с благоговение милиони негови почитатели в Аржентина и по света в деня на прощаването с обичания аржентинец, автор на безброй футболни чудеса и вълшебства на игрището през кариерата си.

В километричното шествие от скърбящи почитатели, дошли в Буенос Айрес от близо и далеч, бе и журналистът Чарли, облякъл фланелка на аржентинския национален отбор с номера на дон Диего - 10. Зад него крачеше Макси Уилямс, който улови с камерата си как небесен лъч освети „десетката“ на гърба му.

Снимката обиколи света за минути, а пред испанския „Марка“ Макси разказа: „Беше чиста случайност. Имаше хора, които твърдяха, че това е отражение на слънчевата светлина от обектива. Истината е, че се получи много красива и в този момент дори нямах представа какво предстои да стане“.

Чарли, който заедно с множеството крачел бавно към „Каса Росада“, където бе изложен за поклонение ковчега с Марадона, добави: „Накрая всички бяхме много близо, аржентинците обикновено сме много приказливи помежду си. Не се познавахме преди, той ми показа снимката и аз го помолих да ми я прехвърли. Пуснах я в социалните мрежи без да споменавам автора и изобщо не предполагах какво ще се случи“.

От социалните мрежи всички аржентински медии пуснаха снимката на небесния лъч, осветил №10 на Диего на гърба на Шарли - божествен символ, пише Дарик. „Започнаха да пристигат послания от хора, коментиращи снимката, те казваха, че е уникална, историческа от деня, в който погребваха Марадона. Беше истинска лудост“, продължава Макси.

Имало и съмняващи се, които казвали: „Невъзможно е, не може да е истинска“.

За Макси и Чарли това е бил лъч в най-тъжния ден в живота им: „Марадона бе уникален, единствен. Можеше да тръгне срещу всички, но никога не тръгна срещу аржентинския народ“.

Чарли добавя, че вкъщи първо решил да изпере фланелката, но се сепнал: „Беше горещо, реших да я изпера, но при цялата тази суматоха и шум около фланелката си казах: „Как ще я переш, трябва да я сложиш в рамка и да я поставиш някъде!“

Снимката, която сприятели двама аржентинци и трогна цялата страна, със сигурност е развълнувала и самия Диего, завършва „Марка“.